Prins Marco d’n Urste!

Prins Marco d’n Urste!
10 november 2019 Redacteur de Zandhazen

Vanavond zijn in een volle Hazenpot 2 elfjes tijdens hun lijflied, ‘Wij gaan als een jojo’, onthuld tot wederom een verassend duo.

Een Zandhaas en een Papgatter geven, als feestende kwasten, het startsein voor het jubileumjaar van CV de Zandhazen. Die dit carnavalsjaar hun 11 jarig bestaan vieren.

Marco van Deursen is onthuld als Prins Marco d’n Urste samen met zijn adjudant Richard van Dinther.

Prins Marco is een geboren en getogen Schoapenwasser, en dus opgegroeid in Odiliapeel. Maar hij woont al meer dan 25 jaar in Boerdonk en dat is met zijn 49 jarige leeftijd meer dan de helft van zijn leven. Marco kun je dan ook wel een echte Zandhaas noemen.

10 jaar geleden is hij lid geworden van CV de Zandhazen en heeft 8 jaar bij de raad van 11 gezeten. De laatste 2 jaar zit hij bij de ZZP-ers (Zandhaas Zonder Pak) en is verder heel betrokken en actief bij de club. Marco is getrouwd met Mieke, zij is een echte Zandhaas. Samen hebben ze 3 kinderen Rik, Tom en Meike.

In het dagelijks leven runt Marco een eigen schildersbedrijf. En sinds dit jaar heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar gaat nog geregeld hardlopen en fitnessen om in topconditie te blijven. Verder is hij samen met zijn adjudant een graag geziene gast op de pistes in Oostenrijk. Ook gaat hij graag op de Kerveheester  naar Boerdonk kijken en in ’t Hart van Bourdonck naar zijn club PSV.

Adjudant Richard (49), woont in Papgat, St. Oedenrode. En samen met zijn vrouw Angelique hebben ze 4 kinderen Jannes, Tiemo, Jelke en Danika. Ook Richard runt een eigen schildersbedrijf en de heren werken veel samen. Richard is lid van CV de Plekkers en hij drumt bij De Blaosplekkers in St. Oedenrode.

Als goede vriend is het carnaval dus ook Adjudant Richard niet vreemd. En met veel plezier zullen Adjudant Richard, Mieke en Angelique, Prins Marco d’n Urste bij alle gelegenheden graag bijstaan! Samen hebben zij er veel zin in en gaan er een geweldig jubileumjaar van maken.

Hun slogan luid dan ook,   Nie vaste, maar fiste mi die kwaste!!