Jan & Anja boerenbruidspaar 2019

Jan & Anja boerenbruidspaar 2019
8 december 2018 Redacteur de Zandhazen

Op zondagavond 2 december was het zover. Om 19.30 uur nadat de Hazenpot al mooi gevuld was met oud boerenparen, Prins Arno en Adjudant Joris met zijn gevolg en alle andere aanwezigen, werden de oud boerenparen uitgenodigd om het openingsnummer de krattenwals, van Anton en Heinrich, te begeleiden. Om 20.00 uur werd gestart met de Voice of Boering 2018. De winnaars van deze avond mogen de hoofdrol vertolken op de Boerenbruiloft van 2019.

Allereerst werden de juryleden Wiljan, Anja en Joan door presentator Anton aan het publiek voorgesteld, voordat ze in de draaistoelen plaats namen. Alvorens de artiesten vanachter de coulissen op het podium verschenen, werden ze door Heinrich op hun gemak gesteld. Voor vele kandidaten was het de eerste keer dat ze op het podium stonden. De eerste artiest was Jan vd Vossenberg met het lied: Als ik haar zie, van René Schuurmans. Twee juryleden draaiden om en de keuze viel op team Anja. Daarna kwam het duo Petra en Tjerk met hun versie van het lied: Samen sterk,  van Herman Finkers en Brigitte Kaandorp. Zij konden geen keuze maken uit de jury en liepen al ruziënd weg. Als derde was het de beurt aan het notariskoppel van Kol – Huijbers met het lied: the Opera van de Dizzy man’s band. Hun keuze viel op team Joan. Het laatste optreden was van kermisqueen Anneke, Leny en Dily als Donna and the Dynamo’s. Zij zongen het nummer Dancing Queen. Maar voordat ze hun keuze hadden gemaakt, kwam Elvis the King de show stelen en wilde graag met Queen Anneke de hoofdrol spelen op de aanstaande boerenbruiloft. Dit was voorbarig want de jury moest nog in beraad.

Tijdens het juryberaad kwam illusionist Henri Klok met zijn nieuwe act de aanwezigen vermaken. Onder het lied: Laat de zon in je hart van René Schuurmans kwam verrassend Jan vd Vossenberg en Anja Penninx als het boerenbruidspaar 2019 tevoorschijn.  Zij zullen de hoofdrol gaan spelen op de boerenbruiloft, op carnavalsdinsdag 5 maart.

Jan vd Vossenberg is werkzaam bij Theo Opheij hekwerken en is vader van 2 zonen.  Anja Penninx is werkzaam bij Albert Heijn in Erp en moeder van 2 zonen en 4 bonuskinderen. Het paar was niet samen geraden maar wel afzonderlijk. De levensmiddelenmand ging naar Gertjan van Veen. Nadat er geproost was op het nieuwe paar kon de afterparty beginnen.

De kaarten voor de koffietafel op de boerenbruiloft van Jan en Anja zijn vanaf nu verkrijgbaar in Den Hazenpot. Kaartjes kosten €10,- voor volwassenen en €4,- voor kinderen t/m de basisschool.