Joan & Petra boerenbruidspaar 2020!

Joan & Petra boerenbruidspaar 2020!
15 januari 2020 Redacteur de Zandhazen

Op zondagavond 8 december was het zover. De bekendmaking van het nieuwe boerenpaar 2020 van Boerdonk. Om 19.00 uur druppelden de mensen al langzaam binnen. Het Boerdonkse dweilorkest Tismarwadegewendbent zorgde ervoor dat de zaal alvast goed opgewarmd werd.

Om 19.30 uur toen ondertussen Prins Marco den urste en Adjudant Richard met hun gevolg binnen waren werd het boerenpaar van 2019 Jan vd Vossenberg en Anja Penninx naar boven geroepen samen met notaris Ronald van Kol. Het paar werd door de notaris danig aan de tand gevoeld over de gemaakte afspraken die vorig jaar tijdens de bruiloft waren gedaan.

Om 20.00 uur werd gestart met het programma the Masked singer waarin zangtalenten uit Boerdonk geraden moeten worden door 2 jurypanels terwijl ze onherkenbaar in een vermomming live zingen. De organisatie had kosten noch moeite gespaard om 4 bekende tv- grootheden uit te nodigen om te jureren.  Geer en Goor aan de ene kant en Patty en Bonnie aan de andere kant. Er mochten voor en na het optreden vragen gesteld worden. Deze werden alleen met een ja of nee beantwoordt. De zang werd gedaan door Bert en Ernie en de Buffel en de Beer. Bert zong een duet met de vrouw van de prins. De rest durfde het wel alleen aan. Vele Boerdonkenaren gingen over de tong.

De jury stond voor de moeilijke opgave om uiteindelijk een winnaar te kiezen.  Het niveau van de zang was hoog en lag kort bij elkaar. Uiteindelijk na lang overleg werd besloten om de Buffel en de Beer te laten battlen.

Zij zongen het nummer It takes 2 van Rod Steward en Tina Turner.

Maar halverwege het nummer kwam de aap uit de mouw en wandelden de zanger en zangeres van achter de coulissen het podium op. De jury reageerde verbaasd want wie zit er dan in die pakken? Na een oorverdovend applaus wandelden de talenten weg en kwam het boerenbruidspaar 2020 Joan Donkers en Petra Claassen tevoorschijn uit de pakken. Daarna werd er getoast met een borreltje op het kersverse boerenpaar. Vervolgens werd onder toezicht van de notaris nog een winnaar van het Raden Maar gebeuren uit de hoge hoed getoverd nadat het paar de tips uitgelegd had. Daarna was er volop gelegenheid om het paar te feliciteren met hun huwelijksaankondiging waarop een gezellige afterparty volgde.

Het Boerenbruidspaar 2020 nodigt iedereen van harte uit voor hun boerenbruiloft op carnavalsdinsdag 25 februari 2020.