Prins Edwin d’n Urste en adjudant Tjerk

Prins Edwin d’n Urste en adjudant Tjerk
13 november 2023 Redacteur de Zandhazen

In een druk bezochte D’n Hazenpot in Boerdonk is zaterdagavond 11 november de dertiende prins van De Zandhazen uit het Zandhazenrijk onthuld. Dit jaar is het motto in Boerdonk ‘In deze beestenboel houden wij het hoofd koel!’ met Prins Edwin d’n Urste.

Al weken ging het er over in Boerdonk, verschillende namen gonsden rond in het Zandhazenrijk. Wie zouden toch de nieuwe heersers van Boerdonk worden? Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Voorafgaande aan de onthulling was de avond volop gevuld met dans, muziek en amusement alvorens de nieuwe prins verscheen: prins Edwin d’n Urste met zijn adjudant Tjerk.

In het dagelijkse leven heet de prins Edwin van Houtum. Edwin is 49 jaar en heeft zijn eigen varkensbedrijf aan de Boerdonksedijk. Edwin komt van oorsprong uit Snevelbokkenland (Dinther), maar woont al ruim 14 jaar in Boerdonk. Samen met zijn vrouw Yvonne hebben ze 4 kinderen: Lotte, Thijs, Isa en Suus. In het weekend gaat hij graag mountainbiken, speelt hij mee met de Boerdonkse Jeu de Boules competitie en kijkt graag voetbal bij een van zijn kinderen.

Adjudant Tjerk Meulemeesters is 48 jaar en is samen met zijn broer eigenaar van MK Koudetechniek in Venray. Tjerk is een geboren Knölleke (Boekel), maar is 32 jaar geleden al voor de liefde naar Boerdonk gekomen. Tjerk is getrouwd met een echte Zandhaas Yvonne, en woont al ruim 21 jaar in Boerdonk. Samen hebben ze 3 kinderen: Christel, Bram en Merel. In zijn vrije tijd is hij actief bij de Buffelrun, voetbalt bij de veteranen van RKSV Boerdonk en kijkt graag naar de Formule 1.

Bij Edwin en Tjerk is het feesten ze met de paplepel ingegoten. Ze houden van gezelligheid, drinken graag een goed glas bier en zijn veel te vinden bij de activiteiten in het mooie Boerdonkse of bij het Hart van Bourdonck. Het motto tijdens de komende carnaval in Boerdonk luidt: ‘in deze beestenboel houden wij het hoofd koel!

Zondag 12 november is er in D’n Hazenpot vanaf 11.11 uur een receptie.