Prins Roy d’n Urste regeert over de Zandhazen

Prins Roy d’n Urste regeert over de Zandhazen
12 november 2017 Redacteur de Zandhazen

In een druk bezochte Den Hazenpot in Boerdonk is zaterdagavond 11 november de negende prins van De Zandhazen uit het Zandhazenrijk onthuld. Dit jaar gaan ze in Boerdonk ‘Zaaiend en zoeiend de carnaval dur’ met Prins Roy d’n Urste. 

Al weken gingen er verschillende namen de ronde over wie er als de negende heerser bij De Zandhazen ten tonele zou verschijnen. Zaterdagavond was het dan zo ver. Voorafgaande aan de onthulling was de avond volop gevuld met dans, muziek en amusement alvorens de nieuwe prins verscheen: prins Roy d’n Urste met zijn adjudant Maik.

Roy Swinkels
In het dagelijkse leven heet de prins Roy Swinkels. De nieuwe prins is 24 jaar en is in het dagelijkse leven adviseur buitenruimtes bij Adviesburo Kybys in Boxtel. Roy is geboren en getogen in Boerdonk. Dus een echte Zandhaas. In Boerdonk is hij als vrijwilliger actief binnen de besturen van CV De Zandhazen en Trekkertrek. Verder is hij fanatiek voetballer bij Boerdonk 2.
Zijn vriendin Bianca is een Ganzendonckse (Beek en Donk) en eveneens 24 lentes jong en is van beroep verpleegkundige.

Maik van de Zanden 
Adjudant Maik van de Zanden is 24 jaar en werkt bij Loonbedrijf Bekkers als chauffeur van de ‘Zoeiton’. Maik is nog vrijgezel en als vrijwilliger betrokken bij Trekkertrek. Daarnaast is hij net als Roy een vaste waarde van het tweede elftal van Boerdonk.

Het motto tijdens de komende carnaval in Boerdonk is: ‘We goan zaaiend en zoeiend de carnaval dur!’
Zondag 12 november is er in Den Hazenpot vanaf 11.11 uur een receptie.