Prinsjesdag Zandhazenrijk

Prinsjesdag Zandhazenrijk
29 september 2017 Redacteur de Zandhazen

De 3e dinsdag van september is altijd een spannende dag voor de Koning, de Staten Generaal en het gepeupel. Op die dag wordt immers Prinsjesdag gevierd door de Beppers en worden hun begroting en activiteiten besproken.

Er was niets naar buiten gelekt en toen rond de klok van 18:00 uur de witte rook boven het dak van de vergaderzaal uit kwam wist heel Nederland dat het ook dit jaar weer goed zal komen. Ja, er was weer witte rook. Dat betekende dat de barbecue kon worden aangestoken.

Vanaf half 4 was door de Beppers zwaar vergaderd over de zware taken die hen zijn toebedeeld. Zo is er zorg voor de onthulling van de nieuwe Prins, die tijdens het leerjaar voor zijn ontwikkeling, de algemene presentatie tijdens de officiële gelegenheden en de algehele ondersteuning van de carnavalsvereniging in al haar activiteiten. Na afloop was er dus de goedkeuring van de begroting en kon samen met de inmiddels gearriveerde dames, met en zonder hoed, begonnen worden aan de maaltijd. Die lieten we ons goed smaken waarna we de dag op een luchtige maar actieve manier konden voortzetten. Dit jaar werden we getrakteerd op een zeer gezellige muziekkwis en hoewel het er fanatiek aan toe ging was het de samenzang en dans die ons nog een hechtere club maakte dan we al waren.

Rond middernacht kwam er helaas weer een einde aan deze mooi dag waarbij een woord van dank aan de organisatoren Jos en Bart en hun partners Marianne en Inge zeer zeker op zijn plaats was. De Beppers zijn klaar voor Carnaval 2018 en tijdens de onthulling van de nieuwe Prins op 11 november kunt u met eigen ogen aanschouwen waar ze toe in staat zijn. Be there!!