Zandhazen bezoeken top500 Schansoord

Zandhazen bezoeken top500 Schansoord
26 december 2023 Redacteur de Zandhazen

Nadat op vrijdagavond tijdens de 1ste BZA avond  de uitreiking van de eerste gouden elpee in het bestaan van de Zandhazen werd uitgereikt door Jeroen Visser(s) een ver familie lid van Ad  Visser, beloofde de Zandhazen om ook acte de préséance te geven op zondag in het tot Top 500 café omgedoopte café het Schansoord. Op zondagochtend werd er zodoende vroeg gestart met het terug in nette staat brengen van de gymzaal. Onder het motto vele handen maken licht werk was dit een goede manier om het luie zweet te verdrijven uit onze gestroomlijnde lichamen. Vervolgens werd er nog even flink gebunkerd van het met een grote aanhanger aangevoerde chinees buffet, we willen natuurlijk ook weer niet te gestroomlijnd worden. De pakken moeten nog tot carnaval passen namelijk.

Vervolgens werden er in de middag vele middagdutjes gedaan in menig Zandhazen hol om in de avond af te reizen naar Empeldonk om daar café het Schansoord op stelten te zetten en live onze nummer 1 hit mee te zingen! Wie A zegt moet immers ook B zeggen, nu dat is de Zandhazen wel toevertrouwd. Er werd een grote limo voorgereden en er werd afgereisd naar het Schansoord. Onderweg werd prins Edwin nog even van de bank afgetrokken en waren we voltallig. Hup naar Empeldonk. In vol ornaat kwamen we bij het Schansoord binnen en meteen werd de stemming geweldig opgevoerd. De Zandhazen mengden zich onder de muziekliefhebbers en namen de felicitaties voor hun nummer 1 hit in ontvangst! Helaas waren we net te laat binnen en hadden we de nummers Hee Empeldonk en het Paplippellied net gemist (maar niet heus)! De kelen werden verzorgd met het nodige gerstenat en wat shotjes en ondertussen werden er links en rechts nog wat openstaande quiz vragen opgelost welke de overige bezoekers tot die tijd nog niet ingevuld kregen. “Verrekte Zandhazen gullie het echt verstaand van muziek” was een veel gehoorde opmerking. Ondertussen stroomde de Uilen in de vorm van de heer Guido M. ook binnen. (Hij wilde graag anoniem blijven, vandaar geen achternaam.) Hij mengde zich onder de Zandhazen en het werd een gezellige avond met goede muziek. Zachtjes aan naderde de top 11 en we waren zo goed als klaar voor een geweldig optreden! Het prinsennummer van onze Prins Edwin moest nog even wachten tot de ontknoping van de nummer 1. Toen was het dan rond de klok van 20.50 uur eindelijk zover, ons De Zandhazen zijn los nummer werd ingezet en schalde door de boxen als nummer 1 van de Top 500 van Empeldonk, Paplippelland en het Zandhazenrijk. Zo skon zo skon, direct daarna werd deze gevolgd door de nummers 11 (het lijflied van onze Prins) en 331 (ons eigen jeugdlied) en werd de boel op zijn kop gezet met een subliem optreden.

Daarna werd er nog wat na geborreld en werden de nodige snacks en bierie verorberd alvorens de limo rond de klok van half 11 weer werd voorgereden. Bij het verlaten van het Schansoord sprak de heer Guido M als een ware Uil alsnog de wijze woorden: “tot volgend jaar Zandhazen want dan stem ik weer op jullie” . Daarop togen de Zandhazen gerust gesteld naar Boering om daar een korte winterslaap te beginnen om in januari zich weer in het feestgedruis te storten. Een gouden elpee en een skon live optreden verder kunnen we wel stellen, missie : Nummer 1 in de  Top 500 van de Erpse Krant was geslaagd!! Zo skon , zo skon!