Zandhazen nemen afscheid van voorzitter Henri Penninx

Zandhazen nemen afscheid van voorzitter Henri Penninx
8 juni 2022 Redacteur de Zandhazen

Op 1 juni tijdens de laatste algemene ledenvergadering nam CV de Zandhazen na een enerverende maar matig bezochte avond afscheid van voorzitter Henri Penninx en werd duidelijk hoe CV de Zandhazen nu verder zou gaan in het nieuwe carnavals seizoen. Allereerst werd Inge Verbeek in het bestuur gekozen door de aanwezigen en werd er vervolgens afscheid genomen van Henri en van zijn persoonlijke assistente Anja.

Henri was vanaf het eerste begin in 2009 betrokken bij de oprichting van CV de Zandhazen, sinds 9 april 2018 zelfs voorzitter. Verder was hij altijd een actief lid en altijd bereid om mee de handjes uit de mouwen te steken of dit nu was als lid van de wagencommissie, BZA optredens of als de zaal versiert moest worden. Henri was er gewoon. Een echte manus van alles of een allrounder in schaats termen. Daarnaast vervulde Henri in de beginjaren met verve de rol van Adjudant. Als ware rechterhand (was wel makkelijk want sommige Prinsen hadden twee linkerhanden) van Cor, Sander, Ronald, Patrick, Joan, Jos en Bart stond hij zijn mannetje tijdens alle activiteiten en heeft hij menigmaal de scepter op sluwe wijze veilig gesteld waarbij ook die van andere verenigingen overigens.

Henri en Anja waren ook altijd maar wat graag bereid om hun geweldige feestruimte ter beschikking te stellen aan de vereniging voor vergaderingen met de raad of bestuur en ook menige afterparty werd er gevierd. Op sommige afterpartys was het koud en warm buffet zelfs uitgebreider dan dat van de Chinese muur in Erp. Waarvoor onze dank!

Verder stond Henri bekend als de frikandellenkoning binnen de vereniging. Niemand kon zo snel zo veel frikandellen naar binnen werken als Henri. Dat het tempo soms iets te hoog lag bleek ook wel uit het feit dat hij ook kampioen was in frikandellen achteruit eten. Gelukkig was er dan nog altijd zijn mental coach en persoonlijke assistente Anja om alles toch nog in goede banen te leiden. Zo skon zo skon!

Uit deze woorden blijkt wel dat de Zandhazen afscheid nemen van 2 carnavals vierders pur sang, ofwel Zandhazen in hart en nieren. Een echtpaar waarmee we veel lol hebben gehad en ook in de toekomst zeker nog zullen hebben. Want Henri neemt dan wel afscheid als voorzitter en ook van de Raad van 11 maar zal in november zijn intrede maken binnen de ZZP (zandhazen zonder pak)van onze vereniging. Daarom namens alle Zandhazen de volgende woorden.

Henri en Anja BEDANKT! (en geniet maar na met die heerlijke doos frikandellen)