Prins Tim d’n Urste regeert over Zandhazenrijk!

Prins Tim d’n Urste regeert over Zandhazenrijk!
20 november 2022 Redacteur de Zandhazen

In een bomvolle Den Hazenpot in Boerdonk is zaterdagavond 19 november de twaalfde prins van De Zandhazen uit het Zandhazenrijk onthuld. Dit jaar gaan ze in Boerdonk ‘Gas geven en het Zandhazenrijk laten beven’ met Prins Tim d’n Urste.

Al twee jaar zaten ze stil, de kersverse prins en adjudant die wegens de corona pandemie een jaar langer hebben moeten wachten op hun onthulling, kwamen dan eindelijk als nieuwe heersers van het Zandhazenrijk ten tonele. Zaterdagavond was het zo ver. Voorafgaande aan de onthulling was de avond volop gevuld met dans, muziek en amusement alvorens de nieuwe prins verscheen: prins Tim d’n Urste met zijn adjudant Joey.

In het dagelijkse leven heet de prins Tim van Alphen. De nieuwe prins is 25 jaar en is in het dagelijkse leven monteur / tekenaar bij Opheij Hekwerken in Beek en Donk. Tim is een geboren en getogen Boerdonkenaar en dus een echte Zandhaas. Tim is ook een zoon van Henri van Alphen, hij was prins van de Uilen van Empeldonk in 2009. Het carnaval is hem dus met de paplippel ingegoten. Verder is voetbal een van zijn grootste hobby’s. Op zondag zorgt hij voor de doelpunten als spits bij het eerste elftal van rksv Boerdonk en is hij bij iedere thuiswedstrijd van PSV van de partij. Daarnaast gaat hij graag op stap met zijn vriendengroep, op wintersport of een verre reis met Lieke, zijn vriendin.

Lieke Biemans is net als Tim een echte Zandhaas en komt ook uit Boerdonk. Als dochter van een van de oprichters en oud-voorzitter van CV de Zandhazen, John Biemans, valt ook hier de appel niet ver van de boom. Lieke is 21 lentes jong en studeert Food en Business aan de HAN in Nijmegen. Momenteel is ze aan afstuderen. In het weekend gaat ze graag op stap en is ze een fanatieke voetbalster van het dameselftal van rksv Boerdonk.

Adjudant Joey van de Vossenberg is 25 jaar en werkt als Facility manager bij Coldservice in Veghel. Joey is nog vrijgezel en als vrijwilliger nauw betrokken bij o.a. de rksv Boerdonk, de kermis, Buffelrun en de carnaval. Daarnaast is hij net als Tim een vaste waarde van het 1ste elftal van rksv Boerdonk. Joey heeft al enige ervaring, vroeger is hij immers al eens jeugdadjudant geweest en een paar jaar geleden prins van de voetbalclub. Hier waren de rollen nog omgedraaid en had hij Tim aan zijn zijde als adjudant.

Het motto tijdens de komende carnaval in Boerdonk is: ‘We gaan gas geven en het Zandhazenrijk laten beven’!

Zondag 20 november is er in Den Hazenpot vanaf 11.11 uur een receptie