Zandhazentour 2018

Zandhazentour 2018
15 januari 2018 Redacteur de Zandhazen

Gelukkig was het al snel weer zondagochtend. Nog maar kou thuis van de dammende zitting in Paplippelland stond om 10:45 uur alweer een nieuw uitstapje op de agenda. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Zandhazen gingen we met de bus richting de recepties. Het beloofde een mooie dag te worden met de Oivers, Heikrikkels en Paplippels in het vooruitzicht. Eenmaal compleet kwam de bus van Cv de Zandhazen voorrijden. Helaas een stuk kleiner dan besteld, maar met wat proppen en vouwen konden we toch richting de Oivers. Met maar liefst 80 personen kwamen we daar binnen stormen. De Prins, Adjudant en Prinses, De Raad van 11, De ZZP, De Beppers waren alle vertegenwoordigd. Ook nog wat overig gepeupel en niet te vergeten Tismarwadegewendbent. Eenmaal op het podium bij de Oivers probeerde onze Roy nog wat bier te verdienen, maar deze missie slaagde niet. Prins Ruud moest een handstand doen in de armen van onze Prinses. Nou dachten wij, dat bier is binnen. Helaas bleek het allemaal anders te lopen. En daar stond Prins Ruud dus op z’n kop met de benen wijd in de armen van onze Bianca. Hier had onze Roy geen passend antwoord op dus gingen we over tot feliciteren. Hier werd nog even een feestje gebouwd op de klanken van onze hofkapel en de munten werden opgemaakt. Daarna was het vlug vlug onder de klanken van toeter Jan naar de bus. Onze busmaatschappij had deze ondertussen geruild met de bus van de Uilen, dus er stond nu een ware dubbeldekker klaar. De Uilen hadden tot slot van rekening in verhouding nog meer plaats in de kleine bus dan wij als Zandhazen in de dubbeldekker, maar goed.

De volgende halte stond nabij de Heikrikkelstal. Hier kunnen we niets anders dan complimenten geven aan de strakke planning. We stonden in de gang te wachten op onze hofkapel. Toen eenmaal de band compleet was hebben we een paar nummers feest gemaakt in de stal en konden we meteen door naar het podium. Na het standaard woordje van John, de mooie dans van onze dansgarde, wat geklets van onze Prins, het uitreiken van de medailles kon ook de rest van het gevolg overgaan tot feliciteren. De frietkar die bij de stal gereed stond heeft een prima half uur gedraaid. Na de lunch stond binnen nog een toetje in de vorm van een lekker pilske. Na enkele van deze toetjes vond toeter Jan het tijd worden om weer richting de bus te gaan.

Op naar de laatste halte. Een bushalte hebben we in Keldonk niet kunnen vinden maar wisten we nog van gisteren waar we moesten wezen. Hier stond ook onze jeugdraad en jeugdcommissie klaar om mee te gaan feliciteren. Na wat pilskes kwam in 1 keer onze eigen hofkapel omhoog met het gevolg van de Lindefluiters. Stagnatie dus!! Gelukkig heeft Tismarwadegewendbent het wel voor elkaar gekregen er wat aan over te houden. Na het schitterende optreden van de band hebben we de Uilen netjes voor gelaten (het werd al laat) en konden we tegen de klok van 17:00 uur gaan feliciteren. Weer werd er geen bier verdiend door onze prins / voorzitter dus was het allemaal snel bekeken. Vlug naar beneden en gas erop tijdens de afterparty. Helaas was het weer veel te snel 18:45 uur en stond de bus alweer klaar voor de terugreis. Voor de Zandhazen die nóg niet genoeg hadden stond er een warm buffet klaar bij ons Boerke Ton Kanters. Kortom wederom een lange dag, maar weer veel te vlug voorbij! Oivers, Heikrikkels en Paplippels dank voor het mogelijk maken van de Zandhazentour 2018. Wordt vervolgd in 2019!!