Wordt komend carnavalsjaar het jaar van de boer?

Wordt komend carnavalsjaar het jaar van de boer?
26 oktober 2023 Redacteur de Zandhazen

Er gaan geruchten dat dit jaar een boer prins gaat worden. Na al die omgekeerde vlaggen dit jaar lijkt me het eigenlijk niet logisch dat de koninklijke familie dit op prijs zal stellen maar zoals iedereen weet is onze Koning tevens voorzitter van onze vereniging dus het zal zijn goedkeuring wel wegdragen.

Na de 2 vorige tips dus het spoor richting een agrarisch dorpsgenoot. Maar wie? Stefan Donkers en  Mark van de Bosch zitten in de Raad, Joan Bevers en Joan Oppers zijn het al geweest. Wie hebben we dan nog over?  Pieter Swinkels, Pieter Jaspers, Bart van de Bosch, Marcel Lathouwers, Erik van de Doelen, Hans Coolen, Tini en Gertjan van de Rijt, Geertjan en Maarten van Veen, Cees van de Boom, Edwin van Houtum, Maarten van de Wijst, Theo Vilier en Stan Beekmans, Jos Kanters en Marcel en Dirk van Asseldonk. Daarnaast de hobbyboeren Henk Opheij en Pieter van der Aa.

Waarom leidt het spoor eigenlijk naar een agrarisch ondernemer? Dat komt immers niet door de tips. Nee , dit komt door de tracker die we onder de auto hebben geplaatst van Joan Oppers. Hierdoor hebben we gezien dat hij de afgelopen week bijna alleen maar boeren heeft bezocht en een restaurant in Gemert. We hebben nu ook trackers geplaatst onder de auto van Tim van Alphen en Roy Swinkels om zekerheid te krijgen. Misschien doen we nog wel een huiszoeking bij hen om verdere sporen te vinden. Eén tip hebben we in ieder geval al wel gevonden:

“Het prinsenschap is geen vererving, maar wel familie gerelateerd.”

Nou, wat kan dat nu weer betekenen? Is de vader soms ook prins geweest? Of een oom?

Hopelijk weten we volgende week meer. 11 november nadert met rasse schreden en er staat nog het nodige te gebeuren in ons anders zo rustige Zandhazenrijk. Ik vrees dat deze rust weldra verstoord gaat worden  als de jacht op de nieuwe prins echt gaat beginnen.